Изпълнителната агенция по трансплантация е компетентният орган за управление, координация и контрол на трансплантацията в Република България.

 

Агенцията е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище град София и е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на здравеопазването.

Дейността, структурата и организацията на работата на Изпълнителната агенция по трансплантация се определят с
Устройствен правилник , приет от Министерския съвет по предложение на министъра на здравеопазването.

 

ПЛАТФОРМА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДОНОРСТВОТО свали файл

ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЦЕЛИТЕ ЗА 2013 г. свали файл

ЦЕЛИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ ЗА 2014 г. свали файл

 Изпълнителна агенция по трансплантация е администратор на лични данни съгласно  
 Закона за защита на личните данни, с идентификационен № 51273                             


Вижте още:


ТРЕТИ СТОЛИЧЕН ПАЦИЕНТСКИ СПОРТЕН ФЕСТИВАЛ „ИГРАЙ С МЕН“
ПЪЛНАТА ПРОГРАМА  виж тук

ЧЕТВЪРТИ НАЦИОНАЛЕН ТЕНИС ТУРНИР ANESTHESIA OPEN 2015
ПЪЛНАТА ПРОГРАМА  виж тук

Събития:

От 15 до 17 май 2015 г. във Варна ще се проведе Четвърти Национален Тенис турнир “Anesthesia Open” за лекари и студенти-медици. За първи път тази година в турнира ще участват и трансплантирани пациенти заедно с техните близки и деца. Състезанието е организирано от Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“–Варна, Катедра „Анестезиология, спешна, интензивна и морска медицина“ със съдействието на Изпълнителната агенция по трансплантация. Заедно на корта за победа ще играят лекарите и трансплантираните пациенти на България, за да покажат, че животът и здравето побеждават отчаянието и позагубената надежда.

Официалното откриване ще се състои на Общинските кортове в комплекс „Чайка“ на 15 май 2015 г. от 14.00 часа.

ЧЕТИРИ НОВИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ ПРЕЗ 2015 ГОДИНА
Четирима българи получиха шанс за нов живот, благодарение на благородното решение на близките на млад мъж, пострадал тежко при нелеп инцидент на Околовръстното шосе на София. Медицинските екипи са направили необходимото мъжът да бъде спасен. Въпреки всички усилия обаче пациентът изпада в мозъчна смърт на 28 април 2015 г. Чернодробната трансплантация е извършена на 41-годишен мъж във Военномедицинската академия, бъбреците са трансплантирани в УМБАЛ „Александровска“ на двама мъже – на 32 и 49 години. Сърдечната трансплантация е реализирана в УМБАЛ „Света Екатерина“. И четиримата трансплантирани са в добро постоперативно състояние.

ЧЕТИРИ НОВИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ ЗА 2015 ГОДИНА
На 2 април 2015 г. в МБАЛ по неврология и психиатрия „Св. Наум“ в София 50-годишен мъж изпада в мозъчна смърт. Въпреки тежката загубата, близките взимат благородното решение да дарят органите, и така да бъде спасен животът на тежко болни пациенти. Сърдечната трансплантация е реализирана от екипа на УМБАЛ „Света Екатерина”, чернодробната и двете бъбречни трансплантации са извършени в УБ „Лозенец“. И четиримата пациенти са в добро постоперативно състояние. Изпълнителната агенция по трансплантация и Министерството на здравеопазването изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от МБАЛНП „Св. Наум“ и трансплантационните екипи.

СЪБИТИЯ   1 2 3  други 

ИАТ
СОФИЯ 1202
ул."Бр. Миладинови" 112

Tелефон за граждани и институции през работно време
(+359 2) 813 50 10

Денонощен телефон за лечебни заведения и за информация и консултации при случаи, изискващи спешни действия или становище от ИАТ
(+359 2) 813 50 30

Министерство на Здравеопазването
СОФИЯ 1000
пл."Света Неделя" 5
(+359 2) 930 11 52

Вашите мнения, препоръки или въпроси изпращайте на:
anketa@bgtransplant.bg