Изпълнителната агенция по трансплантация е компетентният орган за управление, координация и контрол на трансплантацията в Република България.

 

Агенцията е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище град София и е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на здравеопазването.

Дейността, структурата и организацията на работата на Изпълнителната агенция по трансплантация се определят с
Устройствен правилник , приет от Министерския съвет по предложение на министъра на здравеопазването.

 

ПЛАТФОРМА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДОНОРСТВОТО свали файл

ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЦЕЛИТЕ ЗА 2014 г. свали файл

ЦЕЛИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ ЗА 2015 г. свали файл

 Изпълнителна агенция по трансплантация е администратор на лични данни съгласно  
 Закона за защита на личните данни, с идентификационен № 51273                             


Вижте още:


ПАМЕТНИК НА ДОНОРА В ЮЖНИЯ ПАРК В ГРАД СОФИЯ
за повече информация  виж тук

Събития:

ДВЕ НОВИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ ЗА 2015 ГОДИНА
На 25 август 2015 г. в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в град Сливен 46-годишен мъж изпада в мозъчна смърт. Въпреки тежката загубата, близките вземат благородното решение да дарят органите, и така да бъде спасен животът на тежко болни пациенти. Две бъбречни трансплантации са извършени в УМБАЛ „Александровска“. И двамата пациенти, мъж на 44 години и жена на 58 години са в добро постоперативно състояние.  
Изпълнителната агенция по трансплантация и Министерството на здравеопазването изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ , Спешна помощ и трансплантационните екипи.

ТРИ НОВИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ
Трима българи получиха шанс за нов живот след благородното решение на близките на пациент, изпаднал в мозъчна смърт на 10 август 2015 година в МБАЛ „Токуда Болница София“.Чернодробната трансплантация и двете бъбречни трансплантации са извършени в УБ „Лозенец“, а белият дроб е трансплантиран в Германия по линия на Евротрансплант. 
Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по трансплантация се прекланят пред решението на близките на донора и изразяват благодарност към специалистите от МБАЛ „Токуда Болница София“ и УБ „Лозенец“, както и към трансплантационните екипи.

Осъществиха се четири нови трансплантации благодарение на благородното решение на близките на пациент, изпаднал в мозъчна смърт на 25 юни 2015 г. в МБАЛ Силистра. Пациентът от Силистра е транспортиран до УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна, където е потвърдена мозъчната смърт и са проведени последващите дейности по кондициониране на донора. Чернодробната трансплантация и двете бъбречни трансплантации са извършени в УБ „Лозенец“, а сърдечната трансплантация е реализирана в УМБАЛ „Св. Екатерина“. И четиримата пациенти са в добро постоперативно състояние. ИАТ и МЗ се прекланят пред решението на близките на донора и изразяват благодарност за работата на специалистите от МБАЛ Силистра, УМБАЛ „Св. Марина“ Варна, ВВС и трансплантационните екипи.

СЪБИТИЯ   1 2 3  други 

ИАТ
СОФИЯ 1202
ул."Бр. Миладинови" 112

Tелефон за граждани и институции през работно време
(+359 2) 813 50 10

Денонощен телефон за лечебни заведения и за информация и консултации при случаи, изискващи спешни действия или становище от ИАТ
(+359 2) 813 50 30

Министерство на Здравеопазването
СОФИЯ 1000
пл."Света Неделя" 5
(+359 2) 930 11 52

Вашите мнения, препоръки или въпроси изпращайте на:
anketa@bgtransplant.bg