Изпълнителната агенция по трансплантация е компетентният орган за управление, координация и контрол на трансплантацията в Република България.

 

Агенцията е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище град София и е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на здравеопазването.

Дейността, структурата и организацията на работата на Изпълнителната агенция по трансплантация се определят с
Устройствен правилник , приет от Министерския съвет по предложение на министъра на здравеопазването.

 

ПЛАТФОРМА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДОНОРСТВОТО свали файл

ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЦЕЛИТЕ ЗА 2014 г. свали файл

ЦЕЛИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ ЗА 2015 г. свали файл

 Изпълнителна агенция по трансплантация е администратор на лични данни съгласно  
 Закона за защита на личните данни, с идентификационен № 51273                             


Вижте още:


ПАМЕТНИК НА ДОНОРА В ЮЖНИЯ ПАРК В ГРАД СОФИЯ
за повече информация  виж тук

Събития:

Осъществиха се четири нови трансплантации благодарение на благородното решение на близките на пациент, изпаднал в мозъчна смърт на 25 юни 2015 г. в МБАЛ Силистра. Пациентът от Силистра е транспортиран до УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна, където е потвърдена мозъчната смърт и са проведени последващите дейности по кондициониране на донора. Чернодробната трансплантация и двете бъбречни трансплантации са извършени в УБ „Лозенец“, а сърдечната трансплантация е реализирана в УМБАЛ „Св. Екатерина“. И четиримата пациенти са в добро постоперативно състояние. ИАТ и МЗ се прекланят пред решението на близките на донора и изразяват благодарност за работата на специалистите от МБАЛ Силистра, УМБАЛ „Св. Марина“ Варна, ВВС и трансплантационните екипи.

ЧЕТИРИ НОВИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ
На 24 юни 2015 г. в УМБАЛ „Георги Странски“ – Плевен пациент изпада в мозъчна смърт. Въпреки тежката загубата, близките взимат благородното решение да дарят органите, за да бъде спасен животът на тежко болни, които чакат за трансплантация. Сърдечната трансплантация е направена от екипа на УМБАЛ „Света Екатерина“, чернодробната трансплантация е извършена във Военномедицинска академия, а бъбречните трансплантации в УБ „Лозенец“. И четиримата пациенти са в добро постоперативно състояние. 
ИАТ и МЗ изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от УМБАЛ „Георги Странски“ в Плевен, Спешна помощ и трансплантационните екипи.

 ЧЕТИРИ НОВИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ ПРЕЗ 2015 ГОДИНА
Четирима българи получиха шанс за нов живот, благодарение на благородното решение на близките на млад мъж. Пациентът изпада в мозъчна смърт на 28 април 2015 г. Чернодробната трансплантация е извършена на 41-годишен мъж във Военномедицинската академия, бъбреците са трансплантирани в УМБАЛ „Александровска“ на двама мъже – на 32 и 49 години. Сърдечната трансплантация е реализирана в УМБАЛ „Света Екатерина“. И четиримата трансплантирани са в добро постоперативно състояние. ИАТ и МЗ се прекланят пред решението на близките на донора и изразяват благодарност за неуморната работа на специалистите от ВМА и трансплантационните екипи. 

СЪБИТИЯ   1 2 3  други 

ИАТ
СОФИЯ 1202
ул."Бр. Миладинови" 112

Tелефон за граждани и институции през работно време
(+359 2) 813 50 10

Денонощен телефон за лечебни заведения и за информация и консултации при случаи, изискващи спешни действия или становище от ИАТ
(+359 2) 813 50 30

Министерство на Здравеопазването
СОФИЯ 1000
пл."Света Неделя" 5
(+359 2) 930 11 52

Вашите мнения, препоръки или въпроси изпращайте на:
anketa@bgtransplant.bg