Вход към новата интернет страница на
Изпълнителна агенция по трансплантация WEB-страница


Изпълнителната агенция по трансплантация е компетентният орган за управление, координация и контрол на трансплантацията в Република България.

 

Агенцията е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище град София и е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на здравеопазването.

Дейността, структурата и организацията на работата на Изпълнителната агенция по трансплантация се определят с
Устройствен правилник , приет от Министерския съвет по предложение на министъра на здравеопазването.

 

ПЛАТФОРМА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДОНОРСТВОТО свалете файл

ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЦЕЛИТЕ ЗА 2015 г. свалете файл

ЦЕЛИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ ЗА 2016 г. свалете файл

 Изпълнителна агенция по трансплантация е администратор на лични данни съгласно  
 Закона за защита на личните данни, с идентификационен № 51273                           


ПРИЗИВ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ УСЛОВИЯТА ЗА ДОНОРСТВО И ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА ОРГАНИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
за повече информация  вижте тук

Вижте още:


ПАМЕТНИК НА ДОНОРА В ЮЖНИЯ ПАРК В ГРАД СОФИЯ
за повече информация  вижте тук

ВТОРА ЕВРОПЕЙСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ И ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ
за повече информация  www.secpat.org

Събития:

ТРИ НОВИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ
На 13 юли 2016 г. в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" АД, град Велико Търново 57-годишен мъж изпада в мозъчна смърт, вследствие на прекаран инсулт. Въпреки тежката загуба, близките вземат благородното решение да дарят органите и така да бъде спасен живота на тежко болни пациенти. Сърцето е трансплантирано в УМБАЛ „Света Екатерина“, а двата бъбрека - в УБ „Александровска“. Изпълнителна агенция по трансплантация и Министерство на здравеопазването изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", на трансплантационните екипи и на колегите от Спешна помощ.

ВТОРА ЕВРОПЕЙСКА КОНФЕРЕНЦИЯ

ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ И ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ
От 8 до 10 юли 2016 г. в РИУ Правец Ризорт ще се проведе, под егидата на Съвета на Европа и под патронажа на Министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, Втора Европейска конференция по трансплантация и физическа активност, Конференцията е насочена към съответните европейски и световни организации, работещи в областта на органната трансплантация, към лекари – трансплантолози, нефролози, кардиолози, хепатолози, лекари по спортната медицина и пациентските асоциации, както и студенти по хуманна медицина, здравни науки, спортни науки и рехабилитация. Целта е да се насърчи назначаването и контролирането на физическата  активност като начин за подобряване на качеството на живот на трансплантирани пациенти и като добра практика за системите на здравеопазване.

ТРИ НОВИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ
На 05 май 2016 г. в УМБАЛ "Света Марина" гр. Варна, 51-годишна жена изпада в мозъчна смърт, вследствие на масивен мозъчен кръвоизлив. Въпреки тежката загуба, близките вземат благородното решение да дарят органите и така да бъде спасен животът на тежко болни пациенти. Cърцето е трансплантирано в УМБАЛ „Света Екатерина“, черният дроб е трансплантиран във ВМА и един бъбрек в УМБАЛ „Александровска“. И тримата пациенти са в добро постоперативно състояние. Изпълнителната агенция по трансплантация и МЗ изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от УМБАЛ "Света Марина", Спешна помощ, ВВС и трансплантационните екипи.

СЪБИТИЯ   1 2 3  други 

ИАТ
СОФИЯ 1202
ул."Бр. Миладинови" 112

Tелефон за граждани и институции през работно време
(+359 2) 813 50 10

Денонощен телефон за лечебни заведения и за информация и консултации при случаи, изискващи спешни действия или становище от ИАТ
(+359 2) 813 50 30

Министерство на Здравеопазването
СОФИЯ 1000
пл."Света Неделя" 5
(+359 2) 930 11 52

Вашите мнения, препоръки или въпроси изпращайте на:
anketa@bgtransplant.bg