Изпълнителната агенция по трансплантация е компетентният орган за управление, координация и контрол на трансплантацията в Република България.

 

Агенцията е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище град София и е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на здравеопазването.

Дейността, структурата и организацията на работата на Изпълнителната агенция по трансплантация се определят с
Устройствен правилник , приет от Министерския съвет по предложение на министъра на здравеопазването.

 

ПЛАТФОРМА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДОНОРСТВОТО свали файл

ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЦЕЛИТЕ ЗА 2013 г. свали файл

ЦЕЛИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ ЗА 2014 г. свали файл

 Изпълнителна агенция по трансплантация е администратор на лични данни съгласно  
 Закона за защита на личните данни, с идентификационен № 51273                             


Вижте още:


Събития:

НОВИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ ЗА ТАЗИ ГОДИНА
На 21 февруари 2015 г. в УМБАЛ „Георги Странски“ Плевен 55-годишен мъж изпада в мозъчна смърт. Въпреки загубата, близките взимат благородното решение да дарят органите, за да бъде спасен животът на тежко болни пациенти. Двете бъбречни трансплантации и чернодробната трансплантация са реализирани от екипите на Университетска болница „Лозенец“. Пациентите са в добро постоперативно състояние. Изпълнителната агенция по трансплантация и Министерството на здравеопазването изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от болницата в Плевен, Спешна помощ и трансплантационните екипи.

НОВИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ ЗА ТАЗИ ГОДИНА
На 24 януари 2015 г. в УМБАЛСМ „Пирогов“ 55-годишен мъж изпада в мозъчна смърт. Въпреки загубата, близките взимат благородното решение да дарят органите, за да бъде спасен животът на тежко болни пациенти. Бъбречните трансплантации са реализирани в УМБАЛ „Александровска“, сърдечната трансплантация е направена в УМБАЛ „Света Екатерина“, а чернодробната трансплантация е извършена в Италия. За пореден път европейските лекари се довериха на професионализма на българските хирурзи и трансплантолози от УБ „Лозенец“. ИАТ и МЗ изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от „Пирогов“, УБ „Лозенец“, Спешна помощ и трансплантационните екипи.

ПЪРВИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ ЗА 2015 ГОДИНА
Първите трансплантации за 2015 г. вече са факт. В края на миналата седмица в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна 51-годишна жена изпада в мозъчна смърт. Въпреки загубата, близките взимат благородното решение да дарят органите й, и така да бъде спасен животът на тежко болни пациенти. Чернодробната трансплантация е извършена във ВМА, бъбречните трансплантации са реализирани в УМБАЛ „Александровска“. Благодарение на асоциирането на България към „Евротрансплант“ белият дроб е трансплантиран във Виена. И четиримата пациенти са в добро постоперативно състояние. ИАТ и МЗ изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от  Варна, ВВС и трансплантационните екипи.

СЪБИТИЯ   1 2 3  други 

ИАТ
СОФИЯ 1202
ул."Бр. Миладинови" 112

Tелефон за граждани и институции през работно време
(+359 2) 813 50 10

Денонощен телефон за лечебни заведения и за информация и консултации при случаи, изискващи спешни действия или становище от ИАТ
(+359 2) 813 50 30

Министерство на Здравеопазването
СОФИЯ 1000
пл."Света Неделя" 5
(+359 2) 930 11 52

Вашите мнения, препоръки или въпроси изпращайте на:
anketa@bgtransplant.bg