Вход към новата интернет страница на
Изпълнителна агенция по трансплантация WEB-страница


Изпълнителната агенция по трансплантация е компетентният орган за управление, координация и контрол на трансплантацията в Република България.

 

Агенцията е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище град София и е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на здравеопазването.

Дейността, структурата и организацията на работата на Изпълнителната агенция по трансплантация се определят с
Устройствен правилник , приет от Министерския съвет по предложение на министъра на здравеопазването.

 

ПЛАТФОРМА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДОНОРСТВОТО свалете файл

ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЦЕЛИТЕ ЗА 2015 г. свалете файл

ЦЕЛИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ ЗА 2016 г. свалете файл

 Изпълнителна агенция по трансплантация е администратор на лични данни съгласно  
 Закона за защита на личните данни, с идентификационен № 51273                           


ПРИЗИВ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ УСЛОВИЯТА ЗА ДОНОРСТВО И ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА ОРГАНИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
за повече информация  вижте тук

Вижте още:


ПАМЕТНИК НА ДОНОРА В ЮЖНИЯ ПАРК В ГРАД СОФИЯ
за повече информация  вижте тук

5 МАЙ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ПУЛМОНАЛНАТА ХИПЕРТОНИЯ
за повече информация  вижте тук

Събития:

ТРИ НОВИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ
На 05 май 2016 г. в УМБАЛ "Света Марина" гр. Варна, 51-годишна жена изпада в мозъчна смърт, вследствие на масивен мозъчен кръвоизлив. Въпреки тежката загуба, близките вземат благородното решение да дарят органите и така да бъде спасен животът на тежко болни пациенти. Cърцето е трансплантирано в УМБАЛ „Света Екатерина“, черният дроб е трансплантиран във ВМА и един бъбрек в УМБАЛ „Александровска“. И тримата пациенти са в добро постоперативно състояние. Изпълнителната агенция по трансплантация и МЗ изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от УМБАЛ "Света Марина", Спешна помощ, ВВС и трансплантационните екипи.

ЧЕТИРИ НОВИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ
На 26 април 2016 г. във ВМА, град София 30-годишен мъж изпада в мозъчна смърт, вследствие на черепно-мозъчна травма. Въпреки тежката загуба, близките вземат благородното решение да дарят органите и така да бъде спасен животът на тежко болни пациенти. Черният дроб е трансплантиран във ВМА, двата бъбрека в УМБАЛ „Александровска“ и сърцето е трансплантирано в УМБАЛ „Света Екатерина“. И четиримата пациенти са в добро постоперативно състояние. Изпълнителната агенция по трансплантация и Министерството на здравеопазването изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от ВМА и трансплантационните екипи.

НОВИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ ЧРЕЗ ЕВРОТРАНСПЛАНТ
На 8 април 2016 г. в УМБАЛ "Света Марина" гр. Варна, 41-годишна жена изпада в мозъчна смърт. Поради липса на подходящи реципиенти в България, отговарящи на разширените критерии за донорство, са спасени 3 човешки живота чрез Евротрансплант. Благодарение на решението на близките на починалата и работата на лекарите, се дава шанс на българските пациенти, нуждаещи се от трансплантация, която все още не се извършва в България, да бъдат включени в листата на чакащи на Евротрансплант и така да бъде спасен техния живот. ИАТ и МЗ изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от УМБАЛ "Св. Марина" и ЦСМП – Варна.

СЪБИТИЯ   1 2 3  други 

ИАТ
СОФИЯ 1202
ул."Бр. Миладинови" 112

Tелефон за граждани и институции през работно време
(+359 2) 813 50 10

Денонощен телефон за лечебни заведения и за информация и консултации при случаи, изискващи спешни действия или становище от ИАТ
(+359 2) 813 50 30

Министерство на Здравеопазването
СОФИЯ 1000
пл."Света Неделя" 5
(+359 2) 930 11 52

Вашите мнения, препоръки или въпроси изпращайте на:
anketa@bgtransplant.bg